Zbog lošeg stanja noseće konstrukcije, republička inspekcija je naložila obustavu saobraćaja preko mosta na Tisi između Novog Bečeja i Bečeja. Reč je o mostu na deonici puta M-3, čija je rekonstrukcija započela pre više od godinu dana, a posao je bio poveren firmi Intermost, koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

Kako saznajemo, zbog zatvaranja mosta saobraćaj se neće na ovoj deonici odvijati narednih nekoliko nedelja. Lokalna samouprava Novog Bečeja apelovala je na nadležne da se put osposobi do početka manifestacije „Velikogospojinski dani“ tako da je JP Putevi Srbije angažovalo Mostogradnju da završi radove.

– Ovakva situacija otežava svakodnevni život stanovnika Novog Bečeja, Bečeja i okolnih mesta, ali imati zatvoren most i tokom manifestacije na kojoj očekujemo više od stotinu hiljada posetilaca, bio bi veliki hendikep. Prethodnih godina u Novi Bečej je tim putem stizalo više hiljada autobusa i automobila i mi smo se zbog toga obratili upravi JP Putevi Srbije molbom da nam pomogne. Njihova podrška i pomoć u ovoj stvari je od suštinskog značaja za opštinu Novi Bečej – kaže za Danas Milivoj Vrebalo, predsednik Opštine Novi Bečej.

Pošto put bude osposobljen za saobraćaj tokom manifestacije, od 27. do 31. avgusta, nakon završetka „Velikogospojinskih dana“ će radovi biti nastavljeni. Saobraćaj iz pravca Zrenjanina ka Novom Bečeju odvija se normalno, dok je na prelazu preko Tise u funkciji jedna saobraćajna traka u dužini od nekoliko stotina metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari