Mada je gornjomilanovačka policija podnela krivične prijave protiv bračnig para Milašina (55) i Nade V. (51) iz sela Preljina kod Čačka, koji su osumnjičeni da za krivična dela skrnavljenja groba i provalne krađe, još uvek nisu poznati motivi koji su podstakli osumnjičene da oskrnave grob u selu Družetići i kopaju na seoskom groblju u Leušićima, gde još sa preciznošću nije utvrđeno da li je na mestu kopanja neko sahranjen ili ne.

Mada je gornjomilanovačka policija podnela krivične prijave protiv bračnig para Milašina (55) i Nade V. (51) iz sela Preljina kod Čačka, koji su osumnjičeni da za krivična dela skrnavljenja groba i provalne krađe, još uvek nisu poznati motivi koji su podstakli osumnjičene da oskrnave grob u selu Družetići i kopaju na seoskom groblju u Leušićima, gde još sa preciznošću nije utvrđeno da li je na mestu kopanja neko sahranjen ili ne. Tužilac Bisenija Lazović kojoj je predata krivična prijava protiv bračnog para iz Preljine u izjavi medijima ističe da još uvek nisu utvrđeni motivi kojima su se rukovodili osumnjičeni niti da li je na grobljima u Družetićima i Leušićima nešto zakopano ili otkopano.
– Osumnjičeni su na seoskim grobljima u Leušićima i Družetićima posle ponoći na dan zadušnica iz za sada nepoznatih razloga kopali na sredini grobnih mesta, ali za sada još uvek nije utvrđeno da li su na njima nešto zakopali, što će utvrditi naknadna istraga. Isti počinioci su 27. januara u noćnim satima provalili u crkvu brvnaru na groblju u varošici Pranjani. Tom prilikom iz crkve je odneta neutvrđena svota novca, nekoliko kilograma sveća, crkvenih kalendara i jedna ikona, objašnjava navode krivične prijave Bisenija Lazarević opštinski javni tužilac u Gornjem Milanovcu.
Kako objašnjava Dragoslav Žižović, predsednik MZ Leušići, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini groblja meštani ovog sela traže da istražni organi najhitnije utvrde da li je na njihovom groblju nešto zakopano ili su osumnjičeni nešto odneli. Žižović koji je posle otkrivanja tragova kopanja na seoskom groblju ceo slučaj prijavio policiji kaže da je ovaj slučaj izazvao brojne nedoumice i uznemirio meštane ovog kraja, zbog čega su se u ovom selu mogle čuti brojne spekulacije po kojima je na groblju u Leušićima neko tajno sahranjen, da je u pitanju zakopano blago ili da su u pitanju ritualni obredi iza kojih stoje neke verske sekte.
Kako je medijima potvrdio Milisav Cvetković, istražni sudija Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu, iskopavanja kojima će se utvrditi šta su osumnjičeni zaista radili na grobljima u selima Leušići i Družetići, izvršiće se pošto iz tužilaštva dobije krivičnu prijavu protiv Milašina i Nade V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari