"Motor kupiš da bi ga vozio, a Vespu zato što je voliš": U subotu treći "NS Vespa" skup sa više od sto dvotočkaša u defileu 1Foto: Vespa klub

„NS Vespa #3“, u organizaciji Vespa kluba Novi Sad sutra će na ulice grada izvesti više od 100 „italijanskih lepotica“.

Učesnici u Novi Sad stižu iz zemalja jugoistočne Evrope, a prvi put i iz Nemačke.

– Okupljanje je organizovano od strane Vespa kluba i za sada je prijavljeno 110 učesnika, a očekujemo da nam se priključi i dosta „vesparoša“ iz grada i okoline, koji će doći bar na jedan dan da voze sa nama i dobro se provedu – izjavio je Petar Arsić organizator „NS Vespa“ i direktor kluba.

Najzanimljiviji deo manifestacije održava se u subotu na Trifkovićevom trgu ispred „Špajza Salaša 137“, gde će od 9 do 11 časova biti izložene Vespe svih učesnika.

– Nakon tog revijalnog dela, oko 11 sati krećemo u defile kroz Novi Sad. Od Trifkovićevog trga ka socijalnom, Bulevarom kralja Petra, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom cara Lazara i Bulevarom Evrope. Futoškom i Jevrejskom ulicom idemo do Petrovaradinske tvrđave gde je mala pauza i upoznavanje gostiju sa ovom našom najpoznatijom građevinom. Nakon toga, nastavljamo vožnju Fruškom gorom. Po povratku u grad druženje je zakazano u večenjim satima u Špajzu – dodao je Arsić.

On je pozvao građane da dođu od 9 do 11 časova na Trifkovićev trg i vide Vespe od koji su neke čak iz šezdesetih godina prošlog veka.

Zašto ljudi toliko vole Vespe kada one nisu ni najudobniji ni najkvalitetniji motori?

– Vespa je stil života i prosto jedna emocija koju mi kao njeni ljubitelji gajimo prema samom motoru, ali i prema putovanjima i druženjima kao što je ovo naše. Nijedan drugi motor nema verniju publiku od Vespe. Promenio sam pedeset motora, ali sam uvek imao i Vespu. Motor kupiš da bi ga vozio, a Vespu zato što je voliš – zaključio je naš sagovornik.

Prvi Vespa skup pod nazivom „NS Vespa #1“ održan je u junu 2022. godine u Novom Sadu i tom prilikom je privukao više od 80 ljubitelja ovog kultnog dvotočkaša.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari