Nenadu Milijašu, kapitenu Crvene zvezde, imponuje interesovanje Borusije iz Menhengladbaha, koja, prema pisanju nemačkih medija, uveliko pregovara oko mogućeg transfera veziste srpskog vicešampiona, najtraženijeg i najskupljeg fudbalera crveno-belih i strelca zadnjeg od tri gola u njihovoj subotnjoj pobedi nad poslednjeplasiranim Banatom.

– Čuo sam da me traži Borusija, ali to je stvar o kojoj brine klub. Ja znam da ću sigurno još mesec i po dana igrati za Zvezdu, posle čega će ljudi koji je vode proceniti da li je moj odlazak možda rešenje za finansijsku krizu u kojoj se nalazi. Daleko je letnji prelazni rok – kaže iskusni igračsredine terena kluba iz Ljutice Bogdana i A selekcije Srbije, koji je 2008. potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa našim fudbalskim gigantom, ogrezlim u dugovima i organizacionim problemima.

Da li biste da odete sa Marakane?

– Što se mene tiče, mogao bih otići. Nije mala stvar igrati u jednoj od najjačih liga Evrope, ako ne i u najkvalitetnijem klupskom takmičenju na kontinentu, s posećenošću utakmica većom čak i od ostalih liga iz tzv top pet. Mogao bih, međutim, i ostati još neko vreme. Videćemo.

Finansijska kriza se iz dana u dan sve više pojačava i nema nagoveštaja trajne stabilizacije. Kajete li se, zbog toga, što niste letos ili zimus napustili Marakanu, a imali ste ponuda?

– Ne kajem se što sam ostao, mada nije jednostavno baviti se svojim poslom u okolnostima za koje svi znamo kakve su. Žao mi je samo zbog rezultata, jer su ispod naših želja i ambicija. Ali, dve – tri vezane pobede brzo poprave atmosferu.

Ova sedmica mogla bi biti vrlo važna za dalje funkcionisanje ekipe. Očekujete li vi igrači da vam budu isplaćena dugovanja, kako je nedavno, prvo na internom sastanku, a onda javno obećao predsednik kluba Dobrivoje Tanasijević?

– I vi novinari i cela javnost ste čuli šta je rekao naš predsednik. Morali smo da zatražimo taj sastanak sa rukovodstvom kluba, jer je besparica počela da se odražava i na igru ekipe, a to nije dobro. Očekujemo da dato obećanje bude i ispunjeno.

Imate li još strpljenja ili vam i ono polako ponestaje?

– Imamo strpljenja, ali ne za priče „sačekajte, biće“, većsamo za rokove koji su nam rečeni.

U iščekivanju isplata zaostalih primanja morate odigrati i kup mečsa Smederevom. Da li ste se posle izgubljenog večitog derbija sasvim preorijentisali na to takmičenje?

– Kup je jedino takmičenje u kojem još imamo realne šanse za osvajanje trofeja. Neće baš biti lako proći iskusnu ekipu Smedereva, koja rasterećena dolazi na naš stadion, ali moramo to uraditi ako hoćemo rezultatski da spasimo ovu sezonu – priznaje ovaj sjajni izvođačprekida.

Parker i Isah krenuli kući?

Bernard Parker i Aval Isah juče se nisu pojavili na treningu crveno-belih. Prema nezvaničnim informacijama njih dvojica su odličila da napuste Crvenu zvezdu, a predsednik kluba Dobrivoje Tanasijevići sportski direktor Ilija Ivićnavodno su ih sa koferima zaustavili na aerodromu Nikola Tesla i ubedili ih da se vrate. Prema propisima UEFA igrači imaju pravo da raskinu ugovor sa klubom ako tri meseca nisu primili lični dohodak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari