Oko 40 domaćinstava bjelopoljakih sela bistričkog kraja Bosman, Presečenik, Pećarska, Miraševići i Žiljak, nema struje otkada je došlo do kvara na trafostanici instaliranoj u dvorištu Ratimira Jeftovića iz Bosmana, jer Jeftović ne dozvoljava električarima da uđu u njegovo dvorište. Mještani pomenutih sela tražili su kod nadležnih organa da intervenišu i otklone kvar.


– Tražili smo prijem u Područnoj jedinici policije i kod potpredsjednika Opštine Radovana Obradovića, kaže predstavnik sela koja nemaju struju Vojo Šćekić i naglašava da od subote nemaju struju. „Trafostanica jeste u dvorištu Ratimira Jeftovića, ali ona ju tu od prije 40 godina i sad, odjednom, 40 domaćinstava nekoliko sela mora da ispašta zbog njega“, kaže Šćekić.

Ratimir Jeftović, u čijem je dvorištu trafostanica, vodi spor sa elektrodistribucijom i zbog toga ne dozvoljava električarima i policajcima da intervenišu i puste struju selima koja su u mraku.

– Pristup trafostanici onemogućava mještanin Jeftović. Zatražili smo privremenu mjeru – prava službenosti za pristup našem objektu kod Osnovnog suda i to smo dobili. Ukoliko se Jeftović i pored toga bude protivio, dalje aktivnosti su u nadležnosti Suda, kaže direktor bjelopoljske Elektrodistribucije Miloš Konatar.

Mještani sela bez struje Bosman, Presečenik, Pećarska, Miraševići i Žiljak, žalili su se i potpredsjedniku Opštine Bijelo Polje Radovanu Obradoviću, koji je kazao da je razočaran činjenicom da neko onemogućava drugom uredno elektrosnabdijevanje. Obradović je istakao da Elektrodistribucija ima privremene mjere, te da niko nema pravo da se tome suprotstavi.

– Ukoliko neko bude branio da se mjera sprovede, policija treba odmah da interveniše, a Jeftović neka svoje pravo ostvaruje zakonskim putem, kaže Obradovi. Mještani sela Bosman, Presečenik, Pećarska, Miraševići i Žiljak će, ukoliko im se ne obizbijedi uredno snabdijevanje električnom energijom, blokirati lokalni put od bjelopoljskog mjesnog centra Bistrica do Bijelog Polja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari