Mreža građana Srbije: Umesto kombija za prevoz dece, škola kupila auto za direktorku 1Foto: Beta/Branislav Božić

Mreža građana Srbije u Subotici optužila je upravu Osnovne škole „Matija Gubec“ u Tavankutu za prevaru jer su novcem koji su godinama prikupljali iz donacija građana, a koji je bio namenjen za nabavku školskog kombija za prevoz dece, kako tvrde, kupili novi putnički automobil marke „dačija“.

Kako se navodi u saopštenju te mreže, pre nekoliko dana roditelji učenika su im se obratili „neprijatno iznenađeni objavom na društvenoj mreži škole“, gde je dugo očekivani kombi zamenila nova „dačija“ u kojoj se „ponosno slikala direktorica škole“.

„Revoltirani roditelji ispod fotografije nove ’dačije’ i direktorice u njoj, na zvaničnoj Fejsbuk stranici OŠ ‘Matija Gubec’ u Tavankutu postavljali su pitanja, pisali poruke ali odgovora nije bilo. Poruka o novom vozilu je obrisana jednako kao i novac koji su roditelji sakupljali“, piše u saopštenju.

Deca su, kako su dodali, „opet ostala bez prevoza dok će se plaćanje autobusa kada god ima nekih dešavanja van Tavankuta nastaviti“.

Podsetili su da su roditelji tokom svakog vašara, svakog dešavanja u školi, ostavljali novac u nadi da će „obećano biti i ispunjeno jednog dana, ako ne dok su njihova deca učenici te škole, onda bar za decu koja tek dolaze“.

„Mreža građana Srbije smatra da ukoliko roditelji izdvajaju namenski novac da se isti za tu namenu mora i potrošiti. Sve drugo je najblaže rečeno prevara za koju je odgovoran menadžment škole“, ocenili su iz te mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari