Mreža "Žene protiv nasilja" pokrenula telefonsku liniju za žene sa iskustvom rodno zasnovanog nasilja 1foto Snežana Krstić Novinarke protiv nasilja/NPN

Savez ženskih nevladinih organizacija „Žene protiv Nasilja“ je danas saopštio da je pokrenuo telefonsku liniju za žene koje su suočene s rodno zasnovanim nasiljem.

Poziv na broj 0800 300 339 je besplatan sa svih mobilnih i fiksnih telefona.

Mreža Žene protiv nasilja godinama radi na unapređenju sistema podrške ženama – žrtvama nasilja i pokretanjem te telefonske linije „želi da obezbedi efikasnu i adekvatnu stručnu pomoć i podršku svakoj ženi u situaciji nasilja, kao i da na taj način doprinese izgradnji društva u kojem će svaka žena biti sigurna i zaštićena“ – rekla je jedna od koordinatorki saveza „Žena protiv nasilja“ Dragana Veljović.

Obeležavajući Međunarodni dan SOS telefona za žene – žrtve nasilja, ta organizacija kaže da su ženske organizacije prve u Srbiji uspostavile takvu vrstu podrške.

Organizacije Saveza podršku ženama imaju više od stotinu konsultankinja s višegodišnjim iskustvom. „Mrežu Žene Protiv Nasilja“ čini 28 organizacija iz Srbije, od kojih 23 pružaju uslugu SOS telefona. Tokom prošle godine organizacijama Mreže javilo se 3.009 žena, a zabeleženo je ukupno 13.609 poziva -rekla je Mina Mihajlović, jedna od koordinatorki Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari