Mrkić: Radimo preko norme uz mobing i omalovažavanje

Novi sindikat Kliničkog centra Srbije najavio protest za utorak

Ostavite komentar


  1. A milionske kradje pri nabavci reagenasa za laboratorije niko nespominje. Stotine miliona eura su u pitanju!!!

  2. Cinjenica je da u zdravstvenim ustanovama najmanje obrazovani i najmanje placeni zaposleni obavljaju grozan posao. Jedna spremacica mora da opere vise odeljenja, odnosno na svakom odeljenju sobe, hodnike, toalete. Fizicki jako tesko izdrzljiv posao koji radi samo onaj kome i to malo novaca zaista treba. Plata ispod svakog dostojanstva. Ali, obzirom da je srpsko zdravstvo u potpunom raspadu, to je samo kap u moru problema koji nikog ne interesuju.

  3. Ista, nenormalna situacija je i u socijalnoj zastiti. Socijalnim radnicima je duša u nosu, jedan radnik radi za četvoro svojih kolega koji su otišli u penziju a umesto njih niko nije zaposlen. Administracija je patološka, čovek nikako ne ne može da dokuči čemu ona služi. Sa strankama se veoma kratko-skoro-šalterski razgovara, a tereni su sve redji. Usluge nisu blagovremene, niti kvalitetne. Po složenosti-predmeti nikad gori, traže se nerealni rezultati, kao kad bi se od lekara na pr. tražilo da obavezno izleči svakog pacijenta od raka

  4. I u Pančevačkoj bolnici se desava teror, diskriminacija i mobing nad zaposlenima.Pretnje usmene, pretnje skidanjem 10% od plate, prebacivanje na druga radna mesta,ogovaranje radnika, podsmevanje, loši uslovi za rad zbog kojih zaposleni trpe kako psihički tako i fizički.Nagomilavanjem dodatnog posla za koji nemaju više ni fizičku a ni psihičku snagu.Ustanova se prema zaposlenom odnosi kao prema robu, nemamo pravo na mišljenje, rad se ne ceni,nadredjeni nisu zainteresovani za probleme, niti su upućeni a takođe i ne znaju kako službe funkcionišu. Naredjuju i paradiraju,a mi se osećamo loše, iscrpljeno, zlostavljano, i onda se pitamo zašto odlazi toliko radnika u inostranstvo?? Ustanove se loše odnose prema svojim zaposlenima, ucene,pretnje i harač.Postoji još dosta problema,i kada se obratite za pomoć,pomoći nema.Osecamo se kao robovi, bez prava ikakvih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.