Rezultatski ubedljivo, ali u smislu igre krajnje prosečno fudbaleri Crvene zvezde preskočili su Radnički 1923 u 5. kolu domaćeg prvenstva -3:0 (1:0). Meč u Kragujevcu imao je ružnu uvertiru. Navijači rivalskih klubova sukobili su se u gradu, a zatim i na stadionu „Čika Dača“.

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 10 000. Sudija: Danilo Grujić. Strelci Milijaš 43, Kasalica 82, Milivojević 94. Žuti kartoni: Čančarević, Mutavdžić, Tintor, Spalević – Pantić, Bajković, Milunović. Crveni kartoni: Nedović, Mutavdžić.

RadniČki 1923: Čančarević, Pavlović (od 62. Kosorić), Tintor, Otašević, Radosavljević, Mutavdžić, Nedović, Pejčić (79. Sikimić), Milošković, Simović (od 53. Petronijević), Spalević.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović, Mijailović (od 57. Milivojević), Milijaš (od 82. Asamoa), Lazović, Milunović, Kasalica, Mudrinski (od 69. Vešović).

 

Utakmica je kasnila i zbog nedovoljno zategnute mreže na jednom od golova, a zatim je nakon minute ćutanja u časat iznenadno preminulom Predragu Brzakoviću, nekadašnjem golmanu fudbalske reprezentacije Jugoslavije i futsal selekcije Srbije, viđena skromna predstava.

Zvezda je u većem delu utakmice igrala krajnje sporo, nepovezano. Napadi su bili stihijski, čemu je donekle kumovao i vrlo loš teren. Domaćin je sve vreme igrao na ivici faula, veoma oštro i na mahove bezobrazno. Meč je obilovao agresivnim startovima, zbog čega je sudija Grujić bio na ozbiljnim iskušenjima. Crveno-beli su bez terenske dominacije i osmišljene igre imali dobru šansu preko Mudrinskog. Upravo je nad mladlim napadačem i načinjen sumnjiv faul u 43. minutu na idealnom mestu za iskusnog Nenada Milijaša. Kapiten je majstorski naciljao, plasiravši loptu preko „živog zida“ za vođstvo gostiju. Odmah u sledećem minutu zakuvalo se na sredini terena. Nedović je nesportski udario Kasalicu, a sudija mu je odmah pokazao put u svlačionicu. Došlo je do brojnih potezanja, ali je Grujić sačuvao crveni karton u malom džepu, podelivši nekoliko žutih kao vid vaspitne mere. Nastavk meča se otegao zbog bakljade na severnoj tribini. Umesto ofanzivne igre, Zvezda se neobjašnjivo povukla, prepustivši sredinu terena domaćinu. Radnički je pokušavao da dugim loptama prema Spaleviću ugrozi Bajkovića. Kako je vreme prolazilo Kragujevčani su postajali sve nervozniji. Upravo je u takvim okolnostima Mutavdžić neobjašnjivo udario Milivojevića, zaradivši direktan crveni karton. Sa tribina se začulo „lopovi, lopovi“. Radnički se i sa devetoricom na terenu nije predavao, dok Zvezda nikako nije uspevala da poveže više od dva tačna pasa. Ipak, brojčano nadmoćni, gosti su do kraja meča u režiji Kasalice i Milivojevića overili pobedu. Rođeni Kragujevčanin Luka Milivojević nije proslavio lep pogodak, a ni čitav tim Zvezde nije bio euforičan, svestan da je u srcu Šumadije pružio slabu partiju.

Janković: Utakmica sa previše stresa

– Ovo je bila mnogo teška utakmica za nas. Ušli smo nervozno i rastrzano. Radnički je u velikoj meri tome kumovao, jer su nas izbacili iz osnovne ideje i naterali da uđemo u kontra ritam koji nije bio dobar za nas. Želeli smo pobedu po svaku cenu ali nismo znali da pronađemo najlakši put do nje i čak i sa dva igrača više nismo kontrolisali utakmicu. Pišemo bodove, ali moramo mnogo bolje od ovoga – iskren je Aleksandar Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari