Mrtvi golubovi u fontani u Zaječaru: Čišćenje počelo nakon poziva redakcije Danasa inspekciji 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Jedan od simbola lepog vremena u gradu na Timoku je i čuvena fontana „Majka i dete“ u centru Zaječara. Međutim, ona ne funkcioniše već danima, a umesto da iz nje ide voda, u ustajaloj vodi plivaju mrtvi golubovi. Nakon poziva redakcije Danasa inspekciji – fontana se trenutno čisti.

Obično fontane u gradovima služe da krase centar, da se turisti slikaju, a ponekad da neko kada je velika vrućina, priđe i ohladi se. Skoro da nema putnima nemernika da kada je došao do grada na Timoku, nije došao do fontane u centru grada, da fotografijom zabeleži ovaj simbol Zaječara.

Sećamo se i dečačkih dana kada je pomenuta fontana bilo mesto gde su se deca jurila, krila, ili rashlađivala, u danima kada je temperatura dostizala i četrdeseti podeljak, ali danas je sve drugačije…

Međutim u Zaječaru, fontana ne radi danima, a mrtvi golubovi su ružna slika brige gradske vlasti prema svemu.

“Ovo je strašno. Da li neko ovo vidi. Bože dragi, mrtvi golubovi”.

Mrtvi golubovi u fontani u Zaječaru: Čišćenje počelo nakon poziva redakcije Danasa inspekciji 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Da li će neko da se seti da fontanu očisti”.

“Nemar da gori ne može biti. Kako ih nije sramota. Dobro neka zaraza da ne izbije. Danima gledam štroku i niko da se seti da očisti fontanu. Ej mrtvi golubovi u fontani”.

Građani Zaječara, može se reći da su besni. Kažu da veći nemar nikada nije bio u gradu.

Nadležni kažu da će mrtvi golubovi biti uklonjeni

Kontaktirali smo komunalnu miliciju i inspekciju, a gospodin Bojić načelnik inspekcije, kazao je da će problem biti brzo rešen.

I tačno se tako i dogodilo. Za pola sata, pojavila se ekipa JKSP “Zaječar” i počelo je čišćenje fontane, ali da jedan problem nikada ne ide sam, dokaz je i to da vode još uvek neće biti pošto je ventil pukao pre nekoliko dana, i tek sada je kvar uočen.

Mrtvi golubovi u fontani u Zaječaru: Čišćenje počelo nakon poziva redakcije Danasa inspekciji 3
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Bilo kako bilo jedan problem je rešen, a za drugi – videćemo. Mrtvi golubovi plivaju, vode nema. Pitanje koje ostaje je na koju vodu je priključena fontana – na pijaću ili tehničku?

Sanancija fontane „Majka i dete”, najavljena je još 2019. godine, kada je najavljeno i sređivanje česme. U međuvremenu česma je zamenjena novom, dok fontana više služi kao smetlište u centru grada, a pored toga nije ni došlo do obećane sanacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari