Grupa narodnih poslanika iz Demokratske stranke uručila je novčanu pomoć Pavelu Kužjaku iz Aradca, kojem je prošle godine izgorela kuća a pre samo dve nedelje ispisan grafit mržnje na ostacima fasade. Delegacija na čelu sa Anom Tomanovom Makanovom obišla je Aradac i izgorelu kuću, nakon čega je predala Kužjaku 130.

Grupa narodnih poslanika iz Demokratske stranke uručila je novčanu pomoć Pavelu Kužjaku iz Aradca, kojem je prošle godine izgorela kuća a pre samo dve nedelje ispisan grafit mržnje na ostacima fasade. Delegacija na čelu sa Anom Tomanovom Makanovom obišla je Aradac i izgorelu kuću, nakon čega je predala Kužjaku 130.000 dinara.
– Želeli smo da budemo solidarni i da ne ostavimo Pavela na ulici. On sada može da počne kupovinu materijala za obnovu kuće. Svaki čovek je značajan i svakome treba dom, zato smo želeli da pomognemo. Potrebno je veće međusobno poštovanje među stanovnicima u Aradcu a grafiti poput ovog na kući Pavela Kužjaka ne smeju se tolerisati – ocenila je Tomanova prilikom posete Aradcu.
Pavel Kužjak je rekao da mu je pomoć dobrodošla da započne sa obnovom svog doma. Do sada su mu materijalno i moralno pomogli mesna zajednica Aradac, Slovačka crkva, Matica Slovačka, izdavačka kuća Hlas ludu i pojedinci.
Kuća Pavela Kužjaka izgorela je u maju protekle godine, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, da bi na fasadi izgorele kuće 20. januara osvanuo je grafit pogrdne sadržine. Tekst ispisan crvenim slovima „Ovo je opomena Slovacima“ izazavao je burna negodovanja javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari