MSP: Potežica svoj život posvetio diplomatskoj službi

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo da je preminuo ambasador u Libiji

Ostavite komentar


  1. Kakvi su tacno sluzbeni putevi u susedne drzave? Narocito tokom vanrednog stanja u Libiji, gde je sve opasno. Koju vlast mi priznajemo u Libiji, postoji ih barem 3? Zasto je isao u Tunis kad tamo imamo ambasadora i ambasadu? Da li se to u nasoj diplomatiji uvek i svuda radi? Zasto je Potezica vec 9 godina na sluzbi u Libiji i koliko traju ti mandati? Sta je prosle godine zakljucila komisija MSP o pogibiji diplomata i da li je bilo preporuka da se zatvori Libija? Da li je Potezica bio u sluzbenom automobilu i ko je tacno vozio i da li je povredjen? Ako nije, ko je onda vozio i po kom ovlascenju, bezbednosnom i profesionalnom?

  2. Neka je laka zemlja ovom velikom Srbinu, prepametnom čoveku, neobične harizme i hrabrosti. Godinama je opstajao na mestima, na kojima bi retko ko ostao duže od jedne godine. Vrsni poznavalac prilika u arapskom svetu. Radio je na mestu gde je ljudski život vredeo kao čaša vode. Pre nekog vremena kidnapovali su službenike iz kolone u kojoj je bio i ambasador Potežica. I oni su izgubili živote radeći svoj posao. I tada je bilo neverovatnih teorija zavera, sa namerom da se optuži ovaj čovek. Bio je kriv samo zato što je on ostao živ?! Ne znam koga li će sada optuživati? Ili će reći; "Pravda je zadovoljena"?! Da bi se komentarisalo mora se poznavati situacija u Libiji i tom delu sveta. U Tunis mora da se putuje, makar jednom nedeljno, jer je bilo kakvo poslovanje iz Libije praktično nemoguće. Lično sam poznavao ovog gospodina i divio se njegovom znaju i spretnosti. Oni stariji mogu da ga se sete i kao pobednika na jednom kvizu znanja još iz vremena Olivera Mlakara i Miće Orlovića, kada su kvizovi zaista bili nešto. Večnaja pamjat i neka mu je laka ova naša topla srpska zemlja.

  3. Не бих да будем малициозан АЛИ!!! gde se nalazio po nalogu Ministarstva spoljnih poslova. НЕ знам, можда сам ја луд, али двоје службеника МСП отети из колоне возила прошле године, па погинули, па сад Потежица који је био повезан са тим случајем "случајно" доживи и не преживи саобраћајку?!
    Биће да има ту још посла за истраживачко новинарство, уколико наравно постоји храброст и воља.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.