Poklon u vidu specijalne pozivnice za Evrokup od strane ABA lige košarkaši Crvene zvezde DIVA trebalo bi da od večeras polako otplaćuju. U goste timu sa Malog Kalemegdana dolazi francuski Orlean (19.15, B 92), čini se u ovom trenutku ekipa po meri za crveno-bele.

Zvezda dve godine nije odigrala međunarodni meč i da nije bilo agilne uprave i uveravanja čelnika Jadranske lige da neki novi vetrovi duvaju na Malom Kalemegdanu navijači srpskog velikana ni ove sezone ne bi gledali svoje ljubimce u Evrokupu. Klub sa pravom očekuje da Pionir večeras bude dupke pun, a razloga za optimizam svakako imaju s obzirom na to da su najeksponiranije pristalice najavile dolazak na duel sa francuskim predstavnikom.

– Nama je plasman u Evroligu naredne sezone svakako ogroman motiv. Ipak, treba biti realan. Ovo je naš povratak na evroscenu posle dve godine i teško je prosuditi koliki su naši dometi. O snazi protivnika u grupi moći ćemo da govorimo posle recimo dva kola. Imamo pozitivnu tremu i veliki motiv. Svesni smo želja navijača i uprave kluba. Trenutni rezultati naših konkurenata u domaćem šampionatu ne moraju ništa da znače, pogotovo kada je u pitanju uloga favorita u grupi. Mi smo poslednji put, tada u Uleb kupu startovali sa 0-3, pa smo kasnije došli u situaciju da se borimo za prolazak u narednu rundu. Zato ćemo se i ovoga puta koncentrisati na svakog narednog protivnika, a ukoliko budemo došli u situaciju da se borimo za plasman u TOP 16 biće to sjajna stvar – naveo je Vlada Vukoičić.

Orlean je u domaćem šampionatu zabeležio samo jednu pobedu uz čak četiri poraza. Nosioci igre su američki igrači, a domaćoj publici jedino poznato lice biće Džamar Jang, bivši košarkaš Zvezde. Orlean nema klasičnu peticu. Igraju veoma brzo, sa dosta šuteva iz tranzicije. Domaćin će u defanzivi imati dosta problema sa visokim igračima Orleana. Kaleb i Brajan Grin su poprilično iskusni. Imaju solidnu individualnu tehniku i sigurno će primorati domaće centre da izađu visoko u odbrani, što će dodatno olakšati posao francuskim bekovima da prodorima ugroze crveno-bele. Zvezda posebnu pažnju mora da obrati na omalenog pleja Marka-Antoana Pelina, veoma dobrog organizatora igre i asistenta.

– Oni su većinu, od četiri poraza, doživeli od vodećih timova i francuskoj ligi. Imaju veliki broj američkih igrača. U ekipi preovladavaju tamnoputi igrači, sa izraženim atletskim predispozicijama. Puno šutiraju, često iz nerezenskih pozicija. Veoma su brzi i ukoliko im dozvolimo da nametnu stil igre nećemo biti u ulozi favorita. Moraćemo da odigramo smireno, pametno i mudro u pozicionom napadu i da zaustavimo Brajana i Kaleba Grina, odnosno Pelina. Jang recimo prosečno osam puta šutira za tri poena, što dovoljno ilustruje način igre koji neguju Francuzi. Očekujem veliku podršku publike, sjajnu atmosferu i nadam se da ćemo odigrati u skladu sa pruženim radom i trudom na treninzima – zaključio je trener Zvezde.

Karte u prodaji i na dan meča

Karte, po ceni 300 dinara tribine, 500 parter, 700 bela i plava loža i 1000 VIP loža, prodavaće se i na dan utakmice na blagajnama hale Pionir. Ulaz će biti otvoren od 17 časova, a očekuju se posebne mere bezbednosti, tačnije detaljan pregled na ulazu. Svaka osoba moći će da kupi najviše pet karata. Klub će podeliti i određene prospekte, a navijači koji budu sakupili sve prospekte u toku Evrokupa učestvovaće u zanimljivoj nagradnoj igri.

Ne razmišljamo o Partizanu

– Na treninzima provučemo određene detalje koje bismo mogli da primenimo protiv Partizana u nedelju. U suštini, psihološki i taktički ne razmišljamo niti se pripremamo za Partizan. Trenutno nas jedino zanima meč sa Orleanom – jasan je Vukoičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari