Muftija Jusufspahić: Čvrsto verujemo da terorista ne može biti vernik, niti da vernik može biti terorista 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je večeras, govoreći o ranjavanju pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu, da čvrsto veruju da „terorista ne može biti vernik, niti da vernik može biti terorista“.

„Islamska zajednica Srbije je sa velikom zabrinutošću primila vest da je danas ispred izraelske ambasade u Beogradu ranjen pripadnik Žandarmerije u terorističkom napadu od strane lica koje se, nažalost, deklariše kao pripadnik islama“, napisao je Jusufspahić na društvenoj mreži Iks (X).

Dodao je da duboko saosećaju sa ranjenim policajcem i njegovom porodicom, kao i da njihove molitve upućuju za njegovo zdravlje i brz oporavak.

„On je deo nas i našeg društva, zbog toga ovaj napad doživljavamo kao napad na člana svoje porodice… Ovakav neljudski čin treba dodatno ujediniti sve građane Srbije da zajednički čuvamo mir u našoj domovini, radi sigurnije sadašnjosti i srećnije budućnosti naše dece“, dodao je beogradski muftija.

Pripadnik Žandarmerije teško je povređen danas ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada ga je samostrelom napao Mladenovčanin (25), za koga MUP navodi da je konvertit iz hrišćanstva u islam, i koji je u tom napadu ubijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari