Muk institucija o Vučićevom poklonu za Putina

Javnost ostala bez odgovora na pitanja o ikoni "Isus Svedržitelj", koju je predsednik Srbije darivao predsedniku Rusije

Ostavite komentar


  1. Po Svetom pismu ikone su delovi spisa iz Svetog pisma za NEPISMENE. Besmisleno je povezivati ikone sa verom u Boga.One imaju samo umetnicku vrednost koju bi trebalo vrednovati kroz STRUKU.

    1. A Vi ste pismeni u hrišćanskom smislu, bogoslužbeni sasudi, ikone, kolorit, ikona ima mnogo veću vrednost od umetničke, jer nije samo umetnost, o pismenah… gde ste se edukovali?!

    2. Ikone prevashodno imaju duhovnu vrednost i to neprocenjivu. Materijalno se ne dovodi u pitanje, replike postoje, o pismenah za različite ikonopise, a Vi ste naročito pismeni uz takvo izlaganje, ikone svakako imaju veze sa Gospodom jer predstavljaju prozor ka Bogu!

  2. Ikona je potpuno bezvredna u umetničkom smislu. Takvih ima na hiljade u Rusiji a i na svetskom tržištu. Samo simboličan gest predsednika, ništa vredno pažnje

  3. Pored svih zanimljivih tema istrazujete besmislenu. Kupljena u patrijarsijskoj prodavnici. Pa sta da vam kazu: platili smo poklon za Putina hiljadu evra? Nema dobrog odgovora na ovaj tekst osim uvrede za rusku stranu. Osim ako je to cilj

    1. Dokazite!!! Vi govorite samo sto cujete, a to sigurno nike tacno…. ni na pinku, nit hepiju, pa cak ni na rts-u. Medijski manipulatori su stvorili od Petra zabu u bunaru, duha, senku.

  4. Postoje različite ikonopisačke škole, Ikon simvolično predstavlja prozor ka Bogu, čovek se ne moli idolopoklonički ikoni, već uvek Gospodu Isusu Hristu, Presvetoj Bogorodici, ikona je duhovno blago. Postoje mnoge replike ikona, to je uobičajeno u pravoslavnom svetu, ali je bitnije od koga dobijaš nešto sveto, ne mora da bude skupocena materijalno. Isus Pantokrator……………………………..

  5. Nemam nista protiv poklanjanja ikona.. jedino mi je „malo“ cudno, da On poklanja ikonu, kada se vere, a svedoci smo dogadjaja, slabo pridrzava, a pogotovo moralnih pravoslavnih vrednosti..

  6. Boze dragi, ako neko misli da treba nesto ocekivati od coveka kome kultura i umetnost, etika i moral nista ne znace,grdno se vara, njemu su respiratori i ikona Isusa svedrzirelja jedno te isto, jos ako nesto moze ispod ruke ili ispod zita ili na cenkanje,tim bolje za njega, neki ljudi ne razumeju sibicarenje jer misle da je sve umetnost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.