MUP: Od sutra automatska detekcija prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine 1Foto: Shutterstock/AkizPhotography

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine počeće da se primenjuje od sutra, 16. septembra, na četiri lokacije u Beogradu gde je dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na čas, saopštio je danas MUP Srbije.

Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina – Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Vlasniku vozila kojim je učinjen prekršaj biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu osobe koja je učinila prekršaj ukoliko vozilom u trenutku prekršaja nije upravljao vlasnik.

Vlasnik vozila dužan je da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u
vreme kad je učinjen prekršaj, navodi MUP.

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja brzine biće proširen i na određeni broj lokacija na kojima su, zbog neprilagođene brzine, saobraćajne nezgode učestalije.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apelovala je da
vozači poštuju ograničenja brzine i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari