MUP: Do nesreće na Obrenovačkom putu došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo 1Printskrin RTS

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je, prema prvim informacijama, do saobraćajne nesreće na Obrenovačkom putu, u kojoj je jedna osoba poginula, došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja ka Beogradu.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 7.50 kod Umke, a u kojoj su učestvovali autobus javnog gradskog prevoza i kamion, jedna osoba je poginula, jedna je zadobila povrede opasne po život, a još četiri osobe teško su povređene, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je 13 osoba lakše povređeno i da su one zadržane u zdravstvenoj ustanovi na daljim pregledima.
„Saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika, a tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača“, stoji u saopštenju.

Uprava saobraćajne policije apelovala je na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari