MUP Srbije: Policajce iz Srbije obučava američki FBI 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, u saradnji s američkim partnerima izveli su u centru „Mitrovo polje“ završnu vežbu kojom se unapređuju kapaciteti u borbi protiv savremenih bezbednosnih pretnji, saopštio je danas MUP.

Vežbu „Aktivni strelci“, su izveli pripandici MUP-a Srbije, u organizaciji sa Biroom Stejt Departmenta za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona, i u partnerstvu sa Federalnim istražnim biroom (FBI) SAD.

Kroz odvonedeljnu obuku, koju su vodili vrhunski stručnjaci iz FBI, prošlo je 50 domaćih policijskih službenika iz područnih policijskih uprava i dvojica pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, piše u saopštenju.

Načelnik Uprave policije MUP.a srbije Ivica Ivković zahvalio se predstavnicima SAD na znanju i iskustvima koje su preneli službenicima MUP-a Srbije.

Kazao je da je danas izvedena završna vežba treće grupe pripadnika MUP-a koji se obučavaju na temu postupanja u takozvanom pojavljivanju aktivnih strelaca. O

Kako je istakao, instruktori Federalnog istražnog biroa izrazili su veliko zadovoljstvo stepenom obučenosti koju je srpska policija pokazala tokom obuke.

„Dobili smo najviše ocene od strane instruktora. Obuka je prilagođena najbrojnijem sastavu pripadnika MUP-a onih koje svakodnevno viđamo na ulicama“, dodao je.

Ova specijalizovana obuka predstavlja osnovu za razvoj taktika u slučajevima napada „aktivnih strelaca“.

Za cilj ima da se unaprede sposobnosti svih učesnika da efikasno reaguju i zaštite civilne ciljeve od masovnih napada kroz proaktivno planiranje i pripremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari