Oglasio se MUP o hapšenju ekoloških aktivista pokreta „Ne damo Jadar“ 1Foto: Z. S. M.

Ministarstvo unutrašnji poslova najavilo je podizanje krivične prijave protiv Zlatka Kokanovića i Nebojše Petkovića, nakon što su aktivisti pokreta „Ne damo Jadar“ privedeni tokom jučerašnje blokade pruge u Loznici.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Loznici podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z.K. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvima i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i prekršajnu prijavu zbog prekršaja nepropisnog parkiranja i nepostupanja po naređenju ovlašćenog službenog lica i protiv N.P. (1972) krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, navodi se u saopštenju MUP.

Kako je saopšteno, oni se sumnjiče da su juče sa oko 50 pristalica pokreta „Ne damo Jadar“ i jednim vozilom koje je u vlasništvu Zlatka Kokanovića blokirali prugu Loznica – Mali Zvornik.

„Na više upozorenja i naređenje policije da oslobode prugu i pomere vozilo, oni su se oglušili, nakon čega ih je policija potisnula sa pruge. Tom prilikom okupljeni su fizički nasrnuli na policijske službenike. Osam policijskih službenika zadobilo je povrede u vidu ogrebotina i krvnih podliva“, piše MUP.

Takođe, prema njihovim navodima, protiv pet osoba će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.


Policija sa nadležnim tužilaštvom nastavlja rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Meštani Jadra blokirali su juče železnicu na dva sata zbog zakazane sednice Ustavnog suda po inicijativi Rio Tinta, a tom prilikom priveden je i aktivista Nebojša Petković, a potom i aktivista Zlatko Kokanović.

Kokanović je iz marice poručio da su uhapšeni srpski domaćini.

„Voze nas u marici u SUP. Hteli smo da odemo peške, nisu nam dozvolili“, naveo je i istakao da su im „objavili rat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari