MUP raspisao konkurs za direktora policije, gotovo tri godine od kada se Rebić penzionisao 1Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je danas konkurs za direktora policije, gotovo tri godine od kada je prethodni direktor Vladimir Rebić otišao u penziju 16. decembra 2021. godine.

Kako se navodi u uslovima konkursa, kandidat mora da ima najmanje 15 godina navršenog rada na policijskim poslovima, na rukovodećim mestima, a neophodna je i najmanje policijska obuka osnovnog nivoa, kao i obuka i ispit za strateški nivo rukovođenja u MUP-u.

Dodaje se da kandidat mora da ima čin od majora policije do generala polcije, kao i da isključivo mora da ima srpsko državljanstvo.

Kandidat za direktora policije mora da ima stečeno visoko obrazovanje na studijama prvog stepena osnovne akademske ili specijalističke strukovne studije.

U izbornom postupku, biće proverene tehničke kompetencije kandidata, kao i psihološki zahtevi i bazične kompetencije, zdravstvena sposobnost, a sa kandidatom će biti obavljen i intervju.

U opisu posla, između sostalog, navodi se da kandidat mora da obavlja najsloženije poslove koji podrazumevaju prepoznavanje strateških ciljeva od šireg društvenog i nacionalnog interesa.

Mandat direktora policije, kako se navodi u konkursu objavljenom na sajtu MUP-a, trajaće pet godina.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja konkursa u Službenom glasniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari