MUP: Lokalizovani požari kod Raške, Bujanovca i Bora 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da su lokalizovani požari u mestima Gradac kod Raške, Kozjak kod Bujanovca, kao i na planini Stol kod Bora.

MUP je naveo da je vatrogasci-spasioci nastavljaju sa gašenjem požara po dubini u požarištu i rade na likvidaciji požara kod Raške, prenela je Radio-televizija Srbije.

U mestu Gradac gorelo je oko 40 hektara borove šume i 40 hektara niskog rastinja i livada, a na gašenju je učestvovalo 47 vatrogasaca-spasilaca iz više gradova sa 22 vozila, kao i 16 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica i 13 radnika preduzeća „Srbijašume“.

Na gašenju požara bili su angažovani i helikopteri Helikopterske jedinice MUP-a: „Kamov Ka-32“ sa 21 naletom i helikopter „Super Puma“ sa 19 naleta.

Na gašenju požara u Kozjaku, u blizini manastira Prohor Pčinjski, koji se iz Severne Makedonije proširio na teritoriju Srbije, danas su bila angažovana 24 vatrogasca-spasioca sa osam vozila.

Požarom je bilo zahvaćeno oko 150 hektara, a kao podrška vatrogascima-spasiocima bio je angažovan helikopter Helikopterske jedinice „Bell 212“.

Na intervenciji gašenja požara u ataru sela Luka kod Bora, koji je na nepristupačnom terenu zahvatio nisko rastinje na površini od oko 200 hektara, danas je bio angažovan 31 vatrogasac-spasilac sa 12 vozila, kao i dva pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS sa vozilom.

Požari u svim mestima su lokalizovani, a vatrogasci-spasioci rade na likvidaciji tih požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari