MUP: Nastavljena akcija suzbijanja ilegalnih migracija, do sada je locirano skoro 5.000 migranata 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je u noći između nedelje i ponedeljka sastanak na Horgošu sa najbližim saradnicima o daljem toku akcije na suzbijanju iregularnih migracija i poručio da je prioritetni zadatak lociranje i pronalazak organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem tih ljudi, saopšteno je iz MUP.

Sve snage ćemo usmeriti na lociranje i hapšenje vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa koje krijumčare migrante, jer ćemo time preseći najvažniju kariku u lancu krijumčarenja. Prilikom pretrage terena posebnu pažnju usmerićemo na pronalazak takozvanih štekova, u kojima organizovane kriminalne grupe skrivaju oružje, istakao je Gašić.

U akciji nelegalnih migranata, pripadnici MUP pronašli su 4.931 iregularnog migranta u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, policajci su pronašli devet automatskih pušaka, pet pištolja, 1.655 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika, a pronađeno je devet zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali.

Policajci su od početka akcije kontrolisali 110.157 vozila i 357 objekata.

U toj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 190 osoba zbog različitih krivičnih dela.

Podneta je 21 prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 u vezi sa oružjem, osam za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 16 za druga krivična dela.

Podneto je 569 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima, kao i 134 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari