MUP objasnio zašto su upali u romsko naselje u Ulici Vuka Vrčevića 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas, povodom pojedinih medijskih navoda o postupanju policije u Ulici Vuka Vrčevića, da su pripadnici policije u skladu sa zakonom i ovlašćenjima potraživali lica na adresama stanovanja koja se sumnjiče da su prethodno uznemiravala više mlađih osoba na autobuskoj stanici, a potom napali policajca.

U saopštenju se navodi da je policajac (30) oko 15:45 u Bulevaru despota Stefana napadnut prilikom obavljanja službene dužnosti, u trenutku kada je uočio da tri osobe maltretiraju više mlađih lica.

U nameri da odbrani mlađa lica i zaštiti ih od nasilnika, primenio je policijska ovlašćenja, legitimisao se službenom legitimacijom, posle čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim je jedan od njih ciglom pogodio policijskog službenika u glavu, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave.

Hitna pomoć prevezla je policajca u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića, kao i da se radi o osobama koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja.

Za dvoje od njih bila je raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela, navodi se u saopštenju.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na pronalasku tih osoba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari