MUP: Održana generalna proba vežbe 'Gruža 2022.' 1Foto: MUP

Generalna proba uoči sutrašnje vežbe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojoj će biti prikazane taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za funkcionisanje države održana je danas na brani na jezeru Gruža, saopšteno je iz MUP-a.

„Žandarmerija je pokazala da je dobro organizovana, dobro obučena, dobro opremljena i što je najvažnije veoma visoko motivisana. Nijedan deo naše teritorije, bez obzira gde se nalazila pretnja, ne bi prošao bez intervencije Žandarmerije i ne bi bilo moguće da teroristi ili bilo ko sa takvim namerama zauzme deo naše teritorije, a da mi ne odgovorimo na adekvatan način“, ocenio je tom prilikom ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Prema njegovim rečima, u vežbi će učestvovati oko 200 pripadnika Žandarmerije opremljenih najsavremenijim sredstvima borbene tehnike.

Vežba će biti izvedena u više etapa, od postavljanja uže i šire blokade brane, do potpunog savladavanja i neutralisanja terorista, a biće prikazano dejstvo snajperskih timova, ronilačkih timova sa desantnim čamcima, upadnih timova koji će se iz helikoptera spustiti na branu i alpinističkim tehnikama, koristeći infrastrukturu brane, izvršiti upad u otvore i prostorije brane.

Sve vreme podršku sa kopna i upad sa kopna vršiće pešadijski timovi Žandarmerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari