Mesec i po dana od smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, MUP ne dostavlja informacije tužilaštvu 1Foto: MUP

Iako je Više javno tužilaštvo u Nišu još 29. aprila poslalo Sektoru unutrašnje kontole Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi smrti Dalibora Dragijevića, brata jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić iz Bora, koji je preminuo u policijskoj stanici Bor, SUK još uvek nije poslao nikakav odgovor ovom tužilaštvu, tj tužilaštvo još uvek ne zna da li je SUK išta preduzeo povodom ovog događaja.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu, koje je nadležno za ovaj slučaj, na naše pitanje da li je SUK do sada bilo šta poslao ovom tužilaštvu u vezi slučaja smrti Dalibora Dragijevića, stigao nam je odgovor da im Sektor unutrašnje kontrole još uvek nije dostavio nikakvu informaciju niti obaveštenje o tome u kom smeru napreduje istraga, te da oni ostaju pri prethodnom odgovoru koji su nam poslali 28. maja.

Naša redakcija je tada pitala VJT u Nišu u kojoj fazi se nalazi istraga u slučaju smrti Dalibora Dragijevića i da li je tužilaštvo ustanovilo da li postoje elementi krivičnog dela.

Tada nam je iz ovog tužilaštva stigao odgovor da je slučaj smrti Dalibora Dragijevića u policijskoj stanici Bor u fazi predistražnog postupka, kao i da je ovo tužilaštvo 29. aprila poslalo Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontole. U daljem odgovoru nam je tada navedeno da će ovo tužilaštvu odmah po dobijanju izveštaja SUK-a preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju.

Mesec i po dana od smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, MUP ne dostavlja informacije tužilaštvu 2
Foto: MUP

Inače, kada su ovakvi slučajevi u pitanju, koji su pre svega doveli do uznemirenja javnosti ali i koji direktno utiču na rasvetljavanje teških krivičnih dela, policija je dužna da po hitnom postupku i u najkraćem mogućem roku preduzme radnje koje im postupajuće tužilaštvo nalaže.

Mesec i po dana nekomuniciranja sa tužilaštvom definitivno nije hitno postupanje, a zbog čega SUK ignoriše naloge tužilaštva ostaje nepoznato.

Dalibor Dragijević je rođeni brat jednog od dvojice glavnoosumnjičenih koji se terete za ubistvo devojčice iz Bora. On je početkom marta priveden u policijsku stanicu Bor pod sumnjom da je pomagao svom bratu da sakrije telo, navodno ubijene devojčice. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, da bi se MUP sutradan oglasio zvaničnim saopštenjem u kome je navedeno da je Dalibor Dragijević preminuo u policijskoj stanici od posledica infarkta.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je ipak naložilo obdukciju, a pre nego što je u VJT u Zaječaru stigao nalaz, nedeljnik Radar je objavio da u obdukcionom nalazu piše da je Dalibor Dragijević preminuo nasilnom smrću.

Nakon toga je VJT u Zaječaru zatražilo da bude izuzeto iz ovog predmeta i slučaj je dat Višem javnom tužilaštvu u Nišu, ali do danas istraga se nije mrdnula sa mrtve tačke.

VJT u Nišu i dalje odbija da objavi rezultate obdukcionog nalaza, pod izgovorom da bi to ugrozilo dalju istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari