MUP: Otvoren objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Beogradu na vodi 1

U Beograd na vodi danas je otvoren prvi objekat vatrogasno-spasilačke jedinice u tom naselju, površine oko 500 metara kvadratnih, sa tri garažna mesta, u kome će raditi 41 vatrogasac-spasilac, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da je prilikom otvaranja ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da „od momenta kada dežurna služba dobije poziv i obaveštenje da je došlo do požara ili nekog akcidenta gde je potrebna reakcija Sektora, praktično je obaveza da u roku od jednog minuta vozilo krene na teren“.

„Da bismo imali tako spremne jedinice važno je da one budu obučene i dobro opremljene. Tako da, ono što ćemo uraditi u narednom periodu, zajedno sa Gradom i sa drugim ministarstvima u Vladi, to je da osiguramo da postoje adekvatni uslovi da bi Sektor za vanredne situacije mogao da reaguje širom Srbije na sve izazove“, rekao je Dačić.

On je kazao da je u Srbiji od početka godine bilo 15.000 intervencija Sektora za vanredne situacije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić je kazao da će ova vatrogasno-spasilačka jedinica pokrivati delove opština Novi Beograd, Stari grad i Savski venac, do Čukaričke padine.

Čaušić je rekao da je podizanje takve stanice „značajno za podizanje bezbednosti građana Beograda“.

Otvaranju su prisustvovali i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari