Lokalizovan požar u Dobanovcima, nema povređenih 1ilustracija foto: Shutterstock/Artistic_Arena

Požar u Dobanovcima, sremskom selu nedaleko od Beograda, u kome je gorela hala proizvodnog pogona jedne firme lokalizovan je – izjavio je jutros Željko Čavić iz Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice.On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da je zaustavljeno dalje širenje vatre.

Čavić je naveo da je dojava o požaru dobijena posle 20 časova i da je upućeno 29 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vatrogasnih vozila, koji su zatekli vatrenu stihiju u hali proizvodnog pogona koja se prostire na oko 4.000 kvadratnih metara.

„Oko 23 časa smo lokalizovali požar i nema daljeg širenja“, rekao je Čavić i dodao da su gašenje otežavali materijali koji su bili u pogonu.

Sinoć u 20.28 časova MUP je dobio dojavu da u ulici Ugrinovačka 292, u Dobanovcima, gori hala, rekli su za Danas.

„Dolaskom na lice mesta ustanovljeno je da gori proizvodni Pogon firme ‘Dali trade’, površine u osnovi oko 4.000 m2. Intervenišu pripadnici VSJ Batajnica, Voždovac, Novi Beograd, Obrenovac, Surčin, 31 vatrogasac-spasilac, sa 10 vozila. Intervencija je u toku“, naveli su sinoć iz MUP.

Nešto ranije, na društvenim mrežama počele su da se šire objave građana i video snimci gustog dima, uz komentare da gori, prema nezvaničnim informacijama, neki od magacina u tom naselju.

Posebno je zanimljivo da je ovo četvrti požar za 24 sata na teritoriji Beograda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari