MUP povodom hapšenja 13 osoba: Na jednoj lokaciji pronađena tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) danas je povodom hapšenja 13 osoba zbog sumnje da su umešane u međunarodnu trgovinu narkoticima, saopštilo da su na jednoj lokaciji koju su uhapšeni koristili u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra.

U saopštenju MUP je naveo da su pretresom stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu pronađene dve snajperske i tri automatske puške, pet pištolja od kojih je jedan automatski i četiri prigušivača.

Pronađena je i bomba, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

U stanovima koje su koristili pronađena je i veća količine novca, naveo je MUP i dodao da je pronađeno više luksuznih automobila i skupocenih satova.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima MUP na izuzetno uspešnoj i profesionalno izvedenoj akciji, kojom je presečena jedna od najvećih kriminalnih organizacija na Balkanu.

Gašić je poručio da će MUP svim raspoloživim kapacitetima i u saradnji sa pouzdanim međunarodnim partnerima nastaviti još snažniju, odlučniju i intenzivniju borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari