MUP: Požari pod kontrolom 1Arhivska fotografija

Oko 700 vatrogasaca angažovano je na svim intevencijama vezanim za vanredne događaje, od čega više od 400 učestvuje u gašenju požara koji su zahvatili šumu, suvu travu i nisko rastinje u pojedinim opštinama u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na gašenju požara u rejonu sela Planica, u opštini Mionica, angažovana je Helikopterska jedinica, čija su dva helikoptera u protekla dva dana izvela više od 170 naleta, u kojima su izbacili oko 150 tona vode, piše u saopštenju.

Svi požari su trenutno pod kontrolom. Požar na teritoriji Kladova, u mestima Urovica, Grbovičko polje i Kilom, su lokalizovani i u toku je dogašivanje, navodi MUP.

Požar u rejonu sela Davidovac, koji je zahvatio oko 100 hektara suve trave i niskog rastinja zagašen je i kontrolisan. Trenutno nema otvorenog plamena, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, MUP apeluje na građane da ne pale travu, smeće i nisko rastinje na otvorenom prostoru, na obradivim površinama i u blizini šuma, zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari