MUP: Srbija ne usmerava migrante na granicu sa BiH 1Foto: Fonet

Načelnik Uprave granične policije Milenko Božović danas je, povodom izjava nekih zvaničnika Bosne i Hercegovine da policija Srbije ilegalnim migrantima pokazuje put kojim će ući u tu zemlju, rekao da se radi o neistinitim i zlonamernim tvrdnjama.

Apsolutno su netačne tvrdnje da Srbija migrante na bilo koji način usmerava ka drugim zemljama, susedima, istakao je Božović u pisanoj izjavi, koju prenosi MUP.

On je ukazao da su samo tokom današnjeg dana pronađena dva autobusa na teritoriji Policijske uprave Šabac, sa 53 migranta, koji su zaustavljeni i vraćeni u prihvatne centre, a policija je na Drini zaustavila čamac sa sedam migranata, koji su pokušali ilegalno da pređu granicu.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u BiH Anel Ramić izjavio je da policija Srbija ima nekorektan odnos i da „čak ilegalnim migrantima pokazuje put kojim će ući u BiH“.

Božović je, podsećajući šta je sve Srbija uradila u migranstskoj krizi, kolegama iz BiH savetovao da postupaju na zakonit i human način u migrantskoj krizi, kao i da ih vraćaju u zemlje porekla ili prvu zemlju s kojom imaju potpisan sporazum o readmisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari