Prijavio sam pripadnike MUP-a Srbije kosovskoj policiji jer su uznemiravali Srbe koji žive u ovoj opštini, rekao je juče predsednik Opštine Parteš/Pasjane Nenad Cvetković, izabran na kosovskim lokalnim izborima, preneli su neki kosovski mediji i Beta.


On je istakao da su uhapšeni radnici Policijske uprave Gnjilane, izmeštene 1999. u Vranje, pretili dvojici radnika u opštini Parteš/Pasjane Ivici Jančiću i Nikoli Pavloviću. Njima dvojici je, kako je rekao, na saslušanju u Vranju zaprećeno da moraju da napuste kosovske institucije ili će biti uhapšeni.

– Jančić i Pavlović su inspektor i šef obezbeđenja u opštini Parteš/Pasjane u kojoj 100 odsto žive Srbi. Pripadnici PU Gnjilane uručili su im pozive da se jave u Vranje, kada su se javili tri sata su saslušavani, prećeno im je da će biti uhapšeni ako ne napuste kosovske institucije – naglasio je Cvetković. On je dodao i da su njih dvojica posle saslušanja dobila i pisanu izjavu u kojoj se navodi sve sa saslušanja.

– Mi se ne bavimo visokom politikom, pokušavamo da zaštitimo Srbe koji ovde žive. Preko opštine Parteš/Pasjane 500 ljudi prima platu koji pre toga nigde nisu radili. Ali, mora da se vidi šta je ovde stvarni problem, da li se srpska policija koja od 1999. ne radi svoj posao, niti se bavi Albancima koji ovde žive, pretvorila u instrument koji samo pravi probleme Srbima – rekao je Cvetković. On je naveo da neki od policajaca koji su uhapšeni u subotu 25. februara imaju po više desetina prijava zbog raznih krivičnih dela, koje su protiv njih podnosili Srbi iz Kosovskog Pomoravlja.

– Sa svim ovim žalbama obraćali smo se i ministru srpske policije Ivici Dačiću, ali nikakva istraga nije usledila. Zato smo se obratili međunarodnoj zajednici – objasnio je Cvetković.

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije ROSU uhapsili su 25. februara šestoricu Srba sa područja Gnjilana, među kojima su četvorica pripadnika MUP-a Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari