MUP: U akciji Plovne reke zaplenjeno krijumčareno gorivo 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama pronašli su u kući 54-godišnjeg muškarca u Novim Banovcima veču količinu naftnih derivata, pet creva dužine oko 60 metara, dva pištolja za točenje nafte, pet električnih i jednu benzinsku pumpu za pretakanje goriva.

Kako je saopštilo danas Ministarstvo unutrašnjih poslova, novoformirana Jedinica za bezbednost na rekama u nastavku akcije „Plovne reke“ zaplenila je veću količinu benzina i evrodizela za koje se sumnja da su prokrijumčareni, i vrednu infrastrukturu koja se koristi za te nelegalne aktivnosti.

Osumnjičeni se tereti za nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, i protiv njega će biti podneta krivična prijava tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

„Srpske plovne reke su evropski koridori. Novoformirana jedinica u narednom periodu trajno će sprovoditi akcije kako bi sprečila sve nelegalne aktivnosti na rekama i očuvala sigurnost svih učesnika u plovnom saobraćaju. Naše plovne reke moraju biti sigurne kao i naši autoputevi“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari