MUP: U radni odnos u Žandarmeriju primljeno 135 polaznika 1Foto: MUP

U radni odnos u Žandarmeriju danas je primljeno 135 polaznika 11. i 13. klase Selekcione i Osnovne obuke, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Uručenju rešenja za prijem u radni odnos u bazi Odreda Žandarmerije u Beogradu prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je tom prilikom izjavio da „postati žandarm ne znači samo obući uniformu i staviti obeležja te jedinice, već znači zavetovati se svojoj, državi na odanost, čast i hrabrost“.

„U svetu koji se konstantno menja i kada se naša zemlja suočava sa mnogim bezbednosnim izazovima, hrabrost i odlučnost su ključni za očuvanje bezbednosti i sigurnosti države Srbije i njenih građana“, rekao je Dačić, prenosi MUP.

Ministar je polaznicima poručio da sa ponosom nose uniformu i rade kao tim, jer, kako je naveo, uspeh jedinice zavisi od međusobnog poverenja i podrške.

„Vaša hrabrost i odlučnost će biti ključni za očuvanje bezbednosti i stabilnosti. Svaka odluka koju donesete, svaka akcija koju preduzmete, imaće direktan uticaj na živote ljudi. Zbog toga, budite uvek pravedni, odgovorni i obazrivi“, rekao je Dačić

Povodom uspešnog završetka obuke Dačić je uručio nagrade najuspešnijima, Veljku Simiću, polazniku 11. klase i Petru Markoviću, polazniku 13. klase Selekcione i Osnovne obuke za Žandarmeriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari