MUP: Uhapšeni rukovodioci firme iz Despotovca, prevarom oštetili druge firme za 3,6 miliona 1Foto: MUP

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije uhapsili su dve osobe koje su „faktički“ upravljale Privrednim društvom „Dekom BM“ doo iz Despotovca zbog sumnje da su prevarom u obavljanju privredne delatnosti pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,6 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su Z.Ć. (53) i P.DJ. (51) zbog sumnje da su od jula do avgusta, doveli u zabludu odgovorna lica privrednih društava iz Kraljeva, Paraćina i Bora, da preduzeću „Dekom MB“ isporuče betonsko gvoždje, gorivo i žicu za zavarivanje u iznosu od 3,64 miliona dinara posle čega su tu robu dalje prodavali ne evidentirajući je u poslovne knjige prirednog društva.

„Na taj način osumnjičeni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, za koliko su i oštetili ova privredna društva“, stoji u saopštenju.

Oni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu dok će zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela prevara u obavljanju privredne delatnosti, protiv četiri osobe biti podnete krivične prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari