MUP: Uhapšeno četvoro zbog poreske prevare, oštetili budžet za 20 miliona dinara 1Foto: Pixabay/4711018

Policija je u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su poreskom prevarom i pranjem novca oštetili republički budžet za više od 20 miliona dinara, saopšteno je danas.

Po navodima MUP-a, uhapšeni su L. P. iz Novog Sada, A.B. iz Futoga, M.H. iz Prijepolja i B.T. iz Subotice.

Oni su osumnjičeni da su registrovali nekoliko preduzetničkih radnji i u nameri da ostvare pravo na neosnovani povraćaj poreza na dodatu vrednost, nadležnom poreskom organu prikazali lažne podatke podnošenjem poreskih prijava, poreza na dodatu vrednost neistinite sadržine, prikazujući podatke o navodnoj nabavci dobara u kojima je posebno iskazan porez na dodatu vrednost u iznosu od više od 20 miliona dinara.

Osumnjičeni su i da su stekli, izvršili konverziju i prenos imovine za koju su znali da potiče od kriminalne delatnosti.

Određeno im je zadržavanje do 48 časova i uz krivične prijave za poresku prevaru u vezi sa porezom na dodatu vrednost, pranje novca i davanje neistinitih podataka u nameri da se takav podatak ili dokument u postupku registracije i evidencije upotrebi kao pravi, biće sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari