MUP upozorava na vanredne situacije: Hitno preduzimanje mera zbog grmljavinskih nepogoda 1Ilustracija Foto: Danas/U. B.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda uputili su danas upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras, noćas i sutra teritoriju Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima i da vatrogasci- spasioci obilaze stanovništvo, sa akcentom na potencijalno kritične tačke.

Obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari