MUP: Za godinu dana kažnjeno 69 osoba zbog neovlašćenog korišćenja blinkera 1Foto: Beta/MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je u poslednjih godinu dana oduzelo 69 blinkera i sankcionisalo isti broj osoba zbog neovlašćene ugradnje takve svetlosne signalizacije u vozila.

Iz ministarstva su naveli da je to „nekoliko puta više nego prethodnih godina“ kao i da je zakonom „jasno“ definisano koje institucije i lica imaju pravo da koriste blinkere.

„Ministar Aleksandar Vulin pre godinu dana pokrenuo je akciju kontrole i sankcionisanja svih osoba koje zloupotrebljavaju blinkere na automobilima, a uputio je i službenu belešku kolegama iz Vlade Srbije, čelnicima lokalnih samouprava i direktorima javnih preduzeća, u kojoj ih je podsetio da je zakonom jasno definisano ko i pod kojim uslovima može da koristi blinkere na automobilima“, stoji u saopštenju MUP.

Prethodno je direktor televizije N1 Igor Božić izjavio da „svakog dana“ u Beogradu vidi „makar tri-četiri vozila“ sa blinkerima koja kako je rekao, obezbeđuju nekog.

„Kada prođete centralnim gradskim ulicama veoma često ćete videti one automobile sa takozvanim blinkerima, samo se odjednom pojave plavo-crvena svetla, a vi ne znate ko je u tim automobilima. Sećam se da je predsednik (Aleksandar Vučić) obećao još dok je bio prvi potpredsednik Vlade da će se to svesti na najneophodnije državne funkcionere. Ja uopšte nisam video da se to dogodilo“, rekao je Božić za televiziju Nova S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari