Mural posvećen Balaševiću u Novom Sadu ponovo išaran šovinističkim grafitima

Ostavite komentar


  1. Balaševića mnogi doživljavaju upravo tako kako su doradili mural. Ko je u pravu? Oni koji ga obožavaju, ili oni koji ga onako doživljavaju? Demokratija dozvoljava različita mišljenja.

  2. ako je kokarda OK, onda je i U sasvim OK. Ako su četnici OK, onda su i ustaše OK

  3. Žao mi je @Драган e (ništa lično, naravno) ali to kako ga vi doživljavate, doživljavaju ga samo primitivni i agresivno primitivni nacionalisti.

  4. Ti „ljudi“ nisu Novosađani! To su male duše i frustrirani, beznačajni prolaznici u našem gradu. Neće nikad biti deo nas, koji smo od ovog grada stvorili srpsku Atinu i prestonicu kulture. Balašević je uvek bio i uvek će biti ponos Novog Sada!

  5. Sve su to plodovi rada radikalske bagrem u poslednjih trideset godina.Posledice njihovog delovanja i njihove vlasti,ćemo vući večno,a njihov smrad je zauvek zasmrdeo srpsku istoriju.Jedan od najzaslužnijih,je na čelu države i izgubljene nacije.

  6. SNS nasilje!!! Po naređenju predsednika!!! Jedini u regionu koji nije izjavio saučešće porodici!!!

  7. @ windmill fighter.
    Primitivni nacionalizam i sovinizam je duboko ukorenjen i ocituje se u vojvodjanskom nacionalizmu koji je primetan poslednjih 50 godina. Isti je direktna posledica zavsti i osecaja inferiornosti. Bezveze je da se saraju murali i da mu se crta slovo U, bio je odlican muzicar( po necujiem ukusu), takodje i promoter sovinizma vojvodjanskog. Najbolje se ocituje u pesmi “ ne volem” gde direktno izmosi mrznju prema “dodjosima” , tj. Izbeglicama, koii realno i misu imali nekog izbora , ako su hteli da prezive. Neprimerene izjave su dovele do toga da mu de crta U na celu na muralu. Zasto niko ne crta U Janiki Balasu?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.