U poslednjim mečevima prve faze osmine finala, Inter je sa 2:1 savladao Čelsi, u meču koji je predstavljao suvo izvršavanje taktičkih zamisli velikih trenera, Žozea Murinja sa jedne i Karla Anćelotija sa druge strane. Ranije sinoć, Sevilja je ostvarila dobar rezultat od 1:1 na nezgodnom gostovanju CSKA i zaleđenom stadionu Lužnjiki.

„Nero-azuri“ su poveli već u trećem minutu. Samjuel Eto je sjajno uposlio Dijega Milita, koji se našao desetak metara iskosa od gola Petera Čeha, takoreći na mestu sa kojeg ne greši. Ove sezone je Argentinac postigao „brdo“ golova na ovakav način, a tako je bilo i sinoć. Na opšte oduševljenje prepunog stadiona, Inter je već na samom startu vodio. Do kraja prvog perioda igre nije bilo više pogodaka, ali su Eto i Kalu ozbiljno pretili protivničkim golmanima. Posle postignutog gola domaćina, do kraja prvih 45 minuta, na delu je bio Murinjov diplomski rad, „davljenje lopte i umrtvljivanje igre“, koje niko tako dobro ne poznaje kao Portugalac.

Gosti su u drugo poluvreme ušli mnogo konkretnije i odlučnije u želji da što pre postignu izjednačujući pogodak. To im je i pošlo za nogom, jer je na asistenciju Baneta Ivanovića, Salomon Kalu u 55. minutu savladao Žulija Cezara iz neposredne blizine. Ipak, Interovi tifozi nisu dugo čekali do novog vođstva. Sjajni Esteban Kambijaso je uputio pravu „bombu“ sa ivice šesnaesterca koja je završila iza leđa Petera Čeha. Pouzdani češki golman se ubrzo posle toga povredio i među stativama ustupio mesto Enrikeu Ilariju. Rezultat od 2:1 za domaćina je ostao na snazi do kraja meča, a u tom periodu igre je ponovo došala do izražaja Murinjova moć taktike i sjajna pripremljenost igrača oba tima, koji su poslednjih pet minuta odigrali kao da su sa početka utakmice.

U preliminarnom „istočnjačkom terminu“ (18.30), moskovski CSKA i španska Sevilja igrali su bez pobednika (1:1). Gosti iz Andaluzije poveli su u 25. minutu preko Alvara Negreda koji je iskoristio sjajnu asistenciju Hesusa Navasa i lošu intervenciju odbrane „armejaca“. CSKA je bio dominantan tokom celog meča, ali je tek u 66. minutu uspeo da stigne do gola preko Marka Gonzalesa. Miloš Krasić bio je jedan od boljih u timu iz Moskve, a Ivica Dragutinović nije ulazio u igru za „seviljskog berberina“.

Inter – Čelsi 2:1 (1:0)

Stadion: Đuzepe Meaca. Gledalaca: 84.638. Sudija: Mehuto Gonzales. Strelci: Milito 3, Kambijaso 55 – Kalu 51. Žuti kartoni: Milito, Mota (Inter), Kalu (Čelsi).

Inter: Cezar, Samjuel, Lusio, Kambiaso, Zaneti, Maikon, Snajder, Mota (od 58. Baloteli), Stanković (od 84. Muntari), Milito, Eto (od 68. Pandev).

Čelsi: Čeh (od 62. Ilario), Teri, Karvaljo, Maluda, Ivanović, Obi Mikel, Lampard, Balak, Kalu (od 78. Staridž), Drogba, Anjelka.

CSKA – Sevilja 1:1 (0:1)

Stadion: Lužnjiki. Gledalaca: 20.000. Sudija: Feliks Brič. Strelci: Gonzales 66 – Negredo 25. Žuti kartoni: Aldonjin, Gonzales, Honda (CSKA).

CSKA: Akinfejev, Ignaševič, V. Berezutski, Šenjikov, A. Berezutski, Šemberas, Aldonjin, Necid, Honda (od 83. Mamajev), Gonzales, Krasić.

Sevilja: Palop, Eskude, Facio, Navaro, Stankevičius, Zokora, Romarik, Negredo (od 76. Kanute), Renato (od 89. Akosta), Adriano (od 59. Peroti), Navas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari