Teško je poverovati da kuglice imaju oči, ali kako drugačije objasniti, ionako nepoverljivom, treneru Intera Žoze Murinju, da će već u osmini finala igrati protiv svog nekadašnjeg kluba Čelsija, koji je u proteklih šest ciklusa takmičenja, čak pet puta bio u polufinalu.

U svečanoj sali kuće fudbala u Nionu, juče tačno u podne, određeni su parovi osmine finala najznačajnijeg evropskog klupskog takmičenja – Lige šampiona. Timovi koji su proteklih meseci bili najuspešniji u grupnoj fazi takmičenja našli su se u dva šešira, u koje su bili raspoređeni u odnosu na plasman. U međusobnom duelu nisu mogli da se nađu timovi iz istih grupa, isto plasirani i zemljaci. Favoriti su još pre početka izvlačenja znali da će revanš mečeve igrati na svojim stadionima.

Žreb je uglavnom iskreirao parove u kojima se unapred već „vidi“ četvrtfinalista, ali i dva jaka derbija. Pored pomenutih duela Murinjovog sadašnjeg i bivšeg kluba, tu je i meč Milana i Mančester junajteda. Ulogu Portugalca u ovom dvoboju preuzeće Dejvid Bekam, koji će početkom godine ponovo doći na pozajmicu u Milan. Jedna od najvećih zvezda u prošlosti „crvenih đavola“, ponovo će igrati na Old Trafordu, ali ovoga puta kao protivnik i to u jednom izuzetno važnom meču. Nesuđeni fudbaler „roso-nera“, Nemanja Vidić (za koga je Milan bio zainteresovan još prošle sezone), mogao je kao Murinjo i Bekam, biti akter ovih čudnih sudbinskih spojeva, ali je gotovo izvesno da će i ovom derbiju biti okršaja srpskih reprezentativaca. Nemanja Vidić sa Mančesterom stiže na San Siro, a čini se da će ga tamo čekati Milan Jovanović, koji je na dobrom putu da se dogovori sa čelnicima Milana oko prelaska iz belgijskog Standarda. U sastavima Intera i Čelsija, već standardno igraju, kapiten Srbije Dejan Stanković, i novi miljenik Karla Anćelotija, Bane Ivanović.

 

ANĆELOTI (trener Čelsija): Murinjo je preemotivan

Moj nekadašnji kolega iz gradskog derbija u Milanu, Portugalac Žoze Murinjo, uradio je veliku stvar u Londonu, ali on je čovek koji ima prenaglašene emocije i brzo sagori u njima. Neće biti lako protiv Intera, ali je nama Liga šampiona ove sezone prioritet.

MORATI (predsednik Intera): Od nas zavisi

Veoma smo motivisani nakon žreba. Možemo da pobedimo svakoga, ali ishod duela zavisi najviše od nas. Dvomeč sa Čelsijem biće veoma interesantan, pogotovo što će se Žoze Murinjo vratiti na Stamford bridž. Ne plašimo se nikoga, pa ni Engleza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari