Pokušao je Žoze Murinjo krajnje defanzivnom taktikom da izbori pozitivan rezultat u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja protiv Barselone, ali su mu puleni Pepa Gvardiole još jednom održali čas modernog fudbala – 1:2 (1:0).

Real – Barselona 1:2 (1:0)

Strelci: Ronaldo 11 – Pujol 49, Abidal 77. Stadion: Santjago Bernabeu. Sudija: Sezar, Munis Fernandes. Žuti kartoni: Pepe, Koentrao, Kaljehon, Karvaljo (Real), Pike, Buskets, Pujol (Barselona).

Real: Kasiljas, Altintop, Ramos, Karvaljo, Koentrao, Pepe (od 79. Granero), Dijara (od 66. Ozil), Alonso, Ronaldo, Benzema, Iguain (od 66. Kaljehon).

Barselona: Pinto, Alves, Pujol, Pike, Abidal, Buskets, Ćavi (od 85. Tijago), Inijesta, Fabregas (od 88. Kuenka), Mesi, Sančez (od 82. Adrijano).

 

Fudbaleri Reala poveli su pogotkom Kristijana Ronalda u 11. minutu, a onda su stali u gard i do kraja meča samo zadavali udarce ispod pojasa. U tome su prednjačili Pepe i Ćabi Alonso, koji se nisu libili da udare bez lopte, nagaze ruku rivala i glume da su faulirani. Preokret je glavom najavio Karlos Pujol posle kornera (49), a doneo ga Erik Abidal (77) nakon odličnog proigravanja Mesija.

Barsa je igrala kako najbolje zna. Strpljivo, do noge, za sebe i publiku širom sveta. Gvardiola je dobio najlepši poklon za 41. rođendan, a nagrađen je jer nije odstupio ni za pedalj od svoje taktike. Sa druge strane, Murinjo nikako da pronađe dobitnu kombinaciju za Mesija i ekipu. Sinoć je to pokušao da učini sa sedmoricom defanzivnih fudbalera i trojicom napadača, bez kreativnih vezista. Igru su mu kreirali grubijani, a više od minimalnog poraza u takvoj situaciji teško je i očekivati. Barsini znalci su više od dve trećine vremena imali loptu u svom posedu pa sasvim zasluženo sa prednošću dočekuju revanš za sedam dana u Barseloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari