Neimenovani bezbednosni izvori Egipta su saopštili da je svrgnuti egipatski predsednik Mohamed Mursi izmešten u novu prostoriju u zatvoru Borg Al-Arab u Aleksandriji, u kojem je u jednoj prostoriji zatvorske ambulante boravio od 4. novembra, kada se prvi put pojavio pred egipatskim sudom, prenela je agencija Anadolija.

U saopštenju se navodi da će Morsi i u novim prostorijama boraviti sam, te da je njegovo zdravstveno stanje veoma dobro. Prvi egipatski predsednik izabran na slobodnim izborima Mohamed Mursi je vojnim udarom početkom jula svrgnut sa vlasti i četiri meseca je bio zatvoren na nepoznatoj lokaciji.

Protiv Mursija je podignuta optužnica za podsticanje nasilja i ubijanja demonstranata na trgu ispred zgrade Predsedništva u Kairu, a prvi put se na saslušanju u sudu pojavio 4. novembra i od tada je smešten u zatvoru u Aleksandriji. Prema egipatskim zakonima, svaki zatvorenik po dolasku u zatvor mora prvih deset dana provesti u zatvorskoj ambulanti, a potom biva prebačen u zatvorsku ćeliju. Nastavak suđenja Mursiju zakazan je za 8. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari