Muškarac koji je napao novinara Danasa u Novom Sadu je bivši policajac 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Novinara Danasa Uglješu Bokića udario je danas muškarac ispred Novosadskog sajma.

Naime, dok je novinar snimao i pokušavao da uradi anketu sa mladima koji su istrčali iz Master centra sajma, nakon višečasovne blokade, bežeći od opozicije, jedan muškarac sa kačketom mu je uhvatio telefon i zadao mu udarac pesnicom u grudi.

Pregledom snimka napada, vidi se da je dotični muškarac Vladimir Kezmić, bivši policajac.

Kezmić je javnosti poznat iz 2016. godine, kada je, tada kao policajac, uhapšen zbog sumnje da je kao radnik obezbeđenja „Moje kafanice“ učestvovao u tuči u kojoj su ubijeni pilot Dario Roklicer i jedan od vođa navijača Vojvodine Dragan Jovanović Gidra.

Prema pisanju medija, on je noću radio kao član obezbeđenja lokala, a tokom dana kao policajac u Srbobranu, dok je još ranije bio pripadnik interventne policije u Novom Sadu, piše N1.

Pored njega, tada su uhapšeni i Novosađani Petar R. (34) i Mile N. (41) koji su takođe bili radnici obezbeđenja „Moje kafanice“, kao i prijatelji ubijenog Dragana Jovanovića Gidre (26), Beograđanin Andrej Č.(32) i Borislav Č. (26) iz Sremske Mitrovice.

Ubistvo ispred „Moje kafanice“ se dogodilo rano ujutru 21. decembra 2016, kada su Jovanović i Roklicer došli u lokal u pratnji jedne devojke. Nije do kraja razjašnjeno kada je došlo do sukoba, ali je bilo evidentno da je alkohol kumovao tuči sa obezbeđenjem, koje se završilo tako što je, kako se sumnja, Josić metalnom palicom na smrt prebio pilota Roklicera i vođu navijačke grupe Vojvodine „G3“ Jovanovića, koji je inače bio na štakama zbog povreda zadobijenih u ranijem ranjavanju te godine.

Više o dešavanjima ispred Novosadskog sajma pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari