Brus Vilis peti put „umire muški“ u petom delu čuvenog filmskog serijala pod nazivom „Dobar dan da se umre muški“, a rame uz rame sa njim, doduše u ulozi negativca, pojavljuje se ovdašnji glumac Radivoje Raša Bukvić. Za lik Bugarina Alika Baranova posle kastinga odabrao ga je glavni glumac lično.

Vilis se, svedoči Raša, zabavlja dok radi, ne pridržava se čvrsto scenarija i često improvizuje, pa naš glumac, iako upozoren od producenata da sam tako nešto ne pokušava, nije odoleo da mu se priključi u improvizovanju.

„Producenti su rizikovali kada su mene, relativno neafirmisanog glumca, izabrali da tumačim četvrtu ili petu ulogu po važnosti u ovako velikoj produkciji,“ kaže Bukvić i zaključuje: „Pretpostavljam da će mi ovaj angažman mnogo značiti u nastavku karijere“ .

A Bukvićeva internacionalna karijera počela je pre nekoliko godina, otkako živi u Francuskoj. I vrlo brzo pokazala se uspešnom – za ulogu u drami „La Californie“ 2006. bio je nominovan za nacionalnu francusku filmsku nagradu Cezar. Usledili su angažmani u dva visokobudžetna filma – trileru „Taken“, u kojem je glumio sa Lijamom Nisonom, i filmu „Largo Winch“, gde je igrao sa Tomerom Sislijem, Kristin Skot Tomas i Mikijem Manojlovićem. Igrao je i u filmu „Koko Šanel i Igor Stravinski“. Sa Katrin Denev i Ludivin Sanije snimio je film „Les bien-amies“, dok su mu partnerke u ostvarenju „La femme invisible“ bile Šarlota Rempling i Džuli Depardje. U međuvremenu je sa Endi Mekdauel snimio i reklamu za „L’Oreal“, a glumio je i u filmu „Besa“ Srđana Karanovića, kao i u serijama „Moj rođak sa sela“ i „Cvat lipe na Balkanu“. Njegova ovdašnja karijera otpočela je filmovima „011 Beograd“, „Mali svet“ i u seriji „Stižu dolari“.

Raša Bukvić igra i u pozorištu, pa se tako obreo i u teatru „Atelje“ na Monmartru, u predstavi „Tetovirana ruža“ Tenesi Vilijamsa. Iako nije odustao od pozorišta, kaže da bi karijeru želeo da okonča igrajući filmove. Rođen je 20. novembra 1979. u Somboru. Nije nostalgičan tip, tvrdi, ali mu nedostaju dom, majka Vera i otac Danilo. Njegova idealna žena je Meg Rajan, a koleginica sa kojom bi voleo da igra je Natali Portman. Kolega sa kojim bi najradije igrao je Robert de Niro, a reditelji sa kojima bi sarađivao su Kusturica, Žak Odijar i Mladen Đorđević. Voleo bi da glumi Nikolu Teslu, što će možda i ostvariti jer, kako kaže, njegovo vreme, kao i prave uloge tek dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari