Mustafa: Leši je naš heroj i neće ga Vulin poništiti

Posle još jedne odluke državnih organa da se u Velikom Trnovcu zabrani gradnja spomenika bivšem komandantu OVPMB

Ostavite komentar


  1. To bi bilo isto kada bi Amerika podigla spomenik stradalim onima koji su pilotirali u avionima 11 septembra

  2. Vrlo zanimljivo je kako Danas prenosi izjave albanskih ekstremista kao vest vrednu pažnje.

  3. Strašno šta su ovi teroristi umislili pa proćiće i ovo meričko ludilo šta će te posle ka vam utrče četnici

    1. Strasno sta vi kroz rec podrzavate..znate li da su u borbama sa teroristima ginuli nasi vojnici i policajci…strasno i hvala bogu da vasa opcija nije na vlasti..i ovi nevaljaju ali vi ste zlo …

  4. Оне на Косову несмемо дирати чувају их Американци али ове у Србији дај да их једном научимо памети да се понашају као људи

  5. Dali ste vi normalni državnom neprijatelju postižete spomenik u albaniju pa ga podizize

  6. Ako se ovo shvati kao :
    traži puno da bi dobio ono što želiš onda je razumljivo . Na ovakve se stvari ne reaguje emocijom i stihijski kao ono – mi smo u pravu već nizom postupaka i akata ( zakona ) .
    Naš nerad i indolentnost kad tad doći će na naplatu . Inače Albanci će proći kao i Krajišnici ( biće moneta ta potkusurivanje bilo Albaniji ili Zapadu ) , živi bili pa vidjeli !!!

  7. Jednostavno receno NE VOLIM VULINA ali ovo podržavam! Samo sto bih ja isao korak dalje! Svako lice koje bude zatečeno u vršenju radova ili veličinu terorista bezuslovna zatvorska kazna od najmanje 5 godina! Bez obzira na nacionalnost, veru …..

  8. Razumem Albance u nekim stvarima, neosporno, ali isto tako ratom na jugu Srbije koji je na svu sreću kratko trajao napali su ustavni poredak republike Srbije i logično da ne mogu da izgrade spomenik osobi koja je bila vodja onih koji su i napali ustavni poredak. Heroj za njih, neprijatelj države Srbije, jer nije hteo da je prihvati kao svoju državu. Tačka. Pa koja bi zemlja to dozvolila?! Zamislite da Srbi u dijaspori hoće da podignu spomenik Gavrilu Principu usred Beča, na šta bi to ličilo?! Umesto što se stalno bune Albanci bi trebalo i konačno da prihvate državu u kojoj žive i da se asimiluju. Meni je jasno da bi oni hteli da se pripoje Kosovu, ali ako bi svaka država svojoj manjini to dozvoljavala, pa gde bismo stigli? Srbija verovatno pod jednu šljivu. I ovako smo izgubili lepo parče teritorije.

  9. „Ubijen na ulazu u selo“To je kao kad bi nekog ubili na Avali,pa rekli,ubijen na ulazu u Beograd.Terorista.

  10. Ovaj je bio terorista, nikakav heroj, i stoga je zabranjeno podizanje bilo kakvog spomenika teroristima, a to je i standard EU, ovde nema nikakve diskriminacije

  11. Sta znaci heroj? Da li je neko heroj ili terorista, moraju se znati neki principi. Da li je Milos Obilic heroj ili terorista a znamo da je ubio sultana Murata?
    Da je otisao u Tursku i ubio sultana Murata i ja bih ga smatrao teroristom. Ali on je ubio Murata koji je dosao u Srbiju s vojskom da srusi Srbiju i pokori srpski narod i tu ga je u srcu Srbije Milos ubio i zato je heroj.
    Isto vazi za G. Principa. Nije ni Gavrilo Princip ni njegov narod otisao u Bec, vec obrnuto.
    Sad se moze postaviti pitanje da li je Srbija u Bujanovcu i Presevu, ili u Albaniji. Kome to nije jasno mora pletiti svojom glavom.

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 8

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.