Virtuoz na panovoj fruli, čuveni rumunski muzičar Georgi Zamfir, koji je sarađivao i sa Morikonijem u filmu „Bilo jednom u Americi“, sviraće na panovoj fruli rumunsku melodiju u filmu Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“. Poznati rumunski muzičar juče je malo kasnio na konferenciju za novinare, a Đorđe Balaševićje razloge kašnjenja, u svom stilu, šaljivo prokomentarisao: „Još nije završen autoput Novi Sad – Vršac, eto… i Statut čekamo.“


Poznati kantautor je rekao da je snimanje filma završeno, kao i montaža i muzika i da će ceo film biti gotov za mesec-dva dana, u ranije najavljenom roku.

– U filmu ima scena kada je mladi par na brodu i scenu prati jedna predivna rumunska melodija. Svi su nam govorili, to može samo Zamfir da odsvira i Olja je, kao producent filma, krenula i to da realizuje i žao mi je što se ja toga nisam setio, ali zasluge za ovu saradnju idu njoj – rekao je Balaševići napomenuo da se nada da će se „naći i neki bioskop da se organizuje premijera filma“.

Producent filma Olivera Balaševićistakla je da joj je posebno drago što će Zamfir učestvovati sa njima u njihovom prvom filmskom projektu i da će film svakako biti promovisan i u Rumuniji.

Zamfir je podsetio da još od 70-ih godina gostuje u Srbiji na koncertima i da je ne tako retko svirao i u Novom Sadu, te da mu je drago da će učestvovati kao muzičar i u Balaševićevom filmu.

– Kada sam dobio partiture, muzika mi se odmah dopala i krenuo sam da je sviram i prilagođavam mom instrumentu. Došao sam otvorenog srca i verujem da ćemo uspešno sarađivati – rekao je Zamfir.

Film „Kao rani mraz“ realizuje producentska kuća „Salayka“. Prvi put filmsku režiju potpisuje Đorđe Balašević, ali su Olivera i on na ovom projektu okupili veliki broj mladih glumaca i asistenata sa novosadske Akademije umetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari