N1: Vrhovni sud presudio da tetkice na minimalcu nemaju pravo na topli obrok i regres

Ostavite komentar


  1. Tetkice u strajk pa pretplaceni direktori,profesori za nerad i djaci neka ciste. 265 dana rade a 100 dana godisnje planduju

  2. To je naše NEZAVISNO SUDSTVO,, sramota,donose sami sebi kontradiktorne presude, misle da radnici baš toliko neznanju da definišu zakon o radu, onda neka ukinu taj isti zakon, ako u dnevnicu od 1600 din, ulazi topli obrok i regres, šta je plata radniku na minimalcu?.. Tražimo u svetu pravdu za Srbe a ovde u zemlji Srbiji gazimo prava radnika i osnovnu egzistenciju i moral istih, SRAMOTA OD NAŠE DRŽAVE, SRAMOTA ME GDE ŽIVIM..

  3. Zakon o radu je stariji i iznad od Zakona o mastiljarama i odredbe ovog drugog ne mogu biti u suprotnosti sa Zakonom o radu. Kažu da je presuđivana šteta bila između 1.500 i 2.000 evra. To je za 3 godine, za koji period može da se podnese tužba. Kako god, i da se spor dobije, opet će ostati neutuženo od 1.500 do 2.000 evra. Ukupna šteta od „kraja“ žutih, za 10 godine je od 4.500 do 6.000 evra. Zamislite da ljudi na minimalcu dobiju taj novac. Jel treba da idemo na Gazelu, pa kod Ace u kabinet na kanabet, da bi dobili uskraćeno, što nam pripada po zakonu? I još treba da budemo duboko zahvalni Aci što je skupljao političke poene na nama. Hvala ti Aco, unapred. Zahvalan do groba, šta god stigne pre, pare ili grob, ja. Glasaću za tebe, ne video rodnu kuću odavde, 200 km dalje, sns-a mi, huligana mi, pardon, ljubitelja sporta mi, ratnih mi i mirnodopskih zločinaca, tako mi Blera, Šredera i onog trećeg, Austrijanca.

  4. Sramota za drzavu pa I mi imamo deci I svoj posao obavljamo posteno , ja Sam podigla TRI Sina imam 35 god staza I ranije Sam dobijala I topli obrok I regres

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.