Na adresu muftijstva vojvođanskog u Novom Sadu stigle preteće poruke: "Nadamo se da se ne vraćamo u devedesete" 1Foto: Muftijstvo vojvođansko

Muftijstvo vojvođansko saopštilo je da je na njihovu adresu u Novom Sadu stiglo preteće pismo.

Pretnje je osudio muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić.

Sadržaj pisma je veoma vulgaran sa pretećim porukama.

Muftija Ziljkić izrazava zabrinutost zbog ovakvog sadržaja pisma i konstatuje da se plamen mržnje počeo prenositi i na ovim prostorima.

U poruci piše da se mrzi Islam i Arapi, da će Izrael uništiti sve u Gazi. Na kraju pisma se psuje poslanik Muhamed a.s i Tito te konstatuje da će svima Netanjahu suditi.

– Iskreno se nadam da je ovo delo poremećenog pojedinca a ne većinskog naroda i da tako postupaju samo kukavice, ali nije da se zanemari. Danas ginu deca Gaze, čini se genocid i mnogi ćute kao da se ništa ne desava. Danas jesu to deca Gaze ali sutra su to neka druga, a Bog dragi ne voli silu niti nasilnika – rekao je muftija Ziljkić.

Pita se i da li je Novi Sad multikulturalan i multikonfesionalan sa širokim osmehom dostupan za sve ili se počeo pretvarati u nesto sto liči na one devedesete.

– Očekujem od nadležnih organa da preduzmu sve mere da se pronađe autor ovog pisma a sve druge političke faktore da osude ovaj gnusan čin. Ukoliko izostane reakcija, iskreno ćemo smatrati da je šutnja znak odobravanja. Mi ćemo i dalje nastaviti da širimo pozitivne vibracije bez obzira na sve ove uvrede i neće nas ništa poremetiti da promovišemo sve Islamske i kulturne vrednosti sa kojom se ponosimo, izjavio je muftija Ziljkić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari