Na Izbornoj skupštini Gradske organizacije LSV Novi Sad, za novog predsednika ove organizacije izabran je Aleksandar Kravić. Od 209 delegata koji su imali pravo glasa, njih 198 je glasalo, a Kravićevu kandidaturu podržalo je 174.

Oni su, takođe, glasali i za potpredsednike, a na ta mesta izabrani su Dejan Bibić (146 glasova), Damir Kondić (132) i Kristina Meneši (136). Za člana predsedništva LSV izabran je dosadašnji predsednik Gradskog odbora Novi Sad, Radovan Latinović, a usvojena je i lista od 35 članova Gradskog odbora.

Aleksandar Kravić je nakon ubedljivog izbora za novog predsednika Gradskog odbora rekao da članstvo u Ligi i mentalitet ligaša ne dozvoljavaju da se poklekne.

– Imali smo težak period. S jedne strane fantastičan rezultat na izborima, a sa druge pad sa vlasti. Sve je to, ipak, deo politike. Jedan važan faktor, zbog kojeg sam se kandidovao, jeste i to što sam, radeći tri godine u Izvršnom odboru, našao sjajnu ekipu, koja zna, ima volju i želju da radi. Ti ljudi su tim, a sve dok postoji tim, mi možemo da igramo. U najtežem vremenu pokazali smo da smo ostali tim – rekao je Kravić.

Naglasio je da kandidatura nije urađena zbog funkcije već zbog želje da svojim iskustvom, kao jedan od osnivača stranke, sa ljudima koji žele i okupljaju se oko istih ciljeva, učini da Gradski odbor napravi kvalitetan pomak, nabolje.

Ligašima i ligašicama se na Skupštini obratio i lider stranke Nenad Čanak nazivajući ovaj odbor jednim od najznačajnijih kako po broju članova tako i po broju glasova koji donosi na izborima.

– Misli globalno, deluj lokalno. Gradski odbor LSV Novi Sad, kao jedna od uporišnih tačaka, mora dati građanima odgovore na to šta mi nudimo i šta predlažemo, kao oni koji nikada nisu menjali svoja ubeđenja. Aleksandar Kravić je najnekonfliktnija ličnost u Ligi i nadam se da će tu osobinu iskoristiti da načini put kojim će Liga imati bolje odnose sa partnerima. Jer, ko neće brata za brata, imaće tuđina za gospodara – predočio je Čanak.

Nismo odgovorni za gubitak vlasti u gradu

Nenad Čanak je govoreći pred delegatima Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine istakao da za gubitak vlasti u Novom Sadu nije odgovorna Liga niti bilo ko iz te stranke i dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, neki partneri LSV nisu to umeli da urade na pravi način.

– LSV nije bila niti će ikad biti neko ko će odustati od ubeđenja zarad više glasova. Vreme koje je pred nama upotrebimo na pravi način, govorimo o činjenicama i istinama, a ne o voluntarističkim stvarima – rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari