Savez za školski sport Srema proglasio je najbolje škole u Okrugu za proteklu godinu, a zaslužnim sportskim radnicima dodelio pehare. Među osnovnim školama u Sremu, najbolja je bila sremskomitrovička OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 1.166 bodova, a najuspešnija srednja škola je Gimnazija iz Sremske Mitrovice sa 868 bodova.

Savez za školski sport Srema proglasio je najbolje škole u Okrugu za proteklu godinu, a zaslužnim sportskim radnicima dodelio pehare. Među osnovnim školama u Sremu, najbolja je bila sremskomitrovička OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 1.166 bodova, a najuspešnija srednja škola je Gimnazija iz Sremske Mitrovice sa 868 bodova. U konkurenciji pionira najuspešnija osnovna škola je – „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove, a pionirki, opet „Zmajevci“ iz Mitrovice. U konkurenciji omladinaca srednjih škola Srema, najuspešnija je bila Srednja ekonomska škola „9.maj“ iz Sremske Mitrovice, dok su najuspešnije omladinke iz inđijske Gimnazije.
Prema rečima načelnice Opštinske uprave za sport Nataše Kopčić, postignuti rezultatui su u velikoj meri posledica dugogodišnjeg ulaganja u sportsku infrastrukturu u najvećem sremskom gradu. Zasluge za ovaj veliki uspeh, prema njenim rečima, podjednako pripadaju kako predanom radu sportskih radnika, tako i mladim talentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari